ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Funeriu, fost Ministru al Educației pe vremea guvernului Boc, a acuzat băncile din România de faptul că fură „cu acte”.

Funeriu, care locuiește în Franța și este un pro-occidental convins, se alătură tot mai numeroaselor voci care acuză sistemul bancar din România (format în majoritate absolută din bănci străine) de practici ilegale și imorale. Până acum, cei care acuzau sistemul bancar erau etichetați drept „anti-occidentali” și/sau anticapitaliști.

„Băncile din România sunt hoți cu acte: când retragi cash la bancomat schimbă cu 4.16 lei un Euro. Niciunde în lume nu am văzut așa hoție, sub cupola onorabilității bancare. #ziuacahotii”, a scris fostul demnitar pe contul său de Facebook.

În primele cinci luni ale lui 2018, băncile din România au obținut un profit record, conform unui rezultatelor publicate la mijlocul lunii trecute.