Daniel Funeriu, fost Ministru al Educației pe vremea guvernului Boc, a acuzat băncile din România de faptul că fură „cu acte”.

Funeriu, care locuiește în Franța și este un pro-occidental convins, se alătură tot mai numeroaselor voci care acuză sistemul bancar din România (format în majoritate absolută din bănci străine) de practici ilegale și imorale. Până acum, cei care acuzau sistemul bancar erau etichetați drept „anti-occidentali” și/sau anticapitaliști.

„Băncile din România sunt hoți cu acte: când retragi cash la bancomat schimbă cu 4.16 lei un Euro. Niciunde în lume nu am văzut așa hoție, sub cupola onorabilității bancare. #ziuacahotii”, a scris fostul demnitar pe contul său de Facebook.

În primele cinci luni ale lui 2018, băncile din România au obținut un profit record, conform unui rezultatelor publicate la mijlocul lunii trecute.


 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews