ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul american Jim Rogers a declarat într-un interviu pentru Business Insider că cea mai mare criză economică va veni în câțiva ani și aceasta va fi mult mai gravă decât oricare altă criză din ultimii ani.

Rogers susține că această criză va fi creată de Wall Street deoarece în această perioadă unele acțiuni din America intră în „bula” speculațiilor, iar atunci când aceasta se va sparge toată lumea va trebui să fie foarte îngrijorată.

Întrebat când crede că se va declanța această criză economic, Jim Rogers spune că „la sfârșitul acestui an sau anul viitor”. Cu privire la ce va declanșa această criză, miliardarul spune că se va întâmpla acolo unde nimeni nu se așteaptă.

„Este interesant pentru că aceste lucruri izbucnesc unde nu se uită nimeni. În 2007, Islanda a falimentat. Atunci lumea a spus ‘Islanda? Este o țară? Au bursă?’ Iar apoi Islanda a căzut, apoi Bear Stearns a falimentat, apoi Lehman Brothers au falimentat și tot așa în spirală. Mereu se întâmplă unde nu suntem atenți. Așa că nu știu. Ar putea fi un fond de pensii american, ar putea fi o țară la care nu ne uităm, ar putea fi tot felul de lucruri. Ar putea fi un război. Este totuși, puțin probabil să fie un război, dar ceva sigur va fi.”

Despre amplitudinea crash-ului, omul de afaceri, care are 74 de ani, spune că va fi cel mai mare pe care l-a văzut în viața sa.

„Va fi o chestie serioasă. Am avut probleme financiare în America – să luăm America drept exemplu –  odată la 4-7 ani. Ei bine, de această dată au trecut 8 ani de la ultima criză. Aceasta este cea mai lungă sau a doua cea mai lungă perioadă din istorie, așa că vine cu siguranță. În 2008, am avut o problemă din cauza datoriilor, dar atunci chinezii au avut o mulțime de bani economisiți pentru zile ploioase, iar când a început să plouă, ei au început să cheltuiască banii. Acum, chiar și chinezii au datorii și datoria este mult mai mare. Rezervele federale, banca centrală din America, au datorii de cinci ori mai mari decât în 2008”, a explicat Rogers.