ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O decizie extrem de controversată va fi pusă în aplicare de ANAF. Fiscul a decis să facă publice numele celor care au obligații fiscale de plată restante de peste 1.500 lei, marți, 3 mai. Inițial, suma era mult mai mică, de 100 lei, ceea ce ar dus la o listă de milioane de oameni.

Este o alegere nefericită a ANAF care speră să îi oblige în acest fel pe restanțieri să plătească. Acest lucru va cauza grave prejudicii de imagine pentru oamenii care vor fi pe acea listă. Poate unii nici nu știu de aceste restanțe, modul de lucru al ANAF fiind binecunoscut.

De notat că statul, prin diferite alte instituții, judecă cu o dublă măsură, de exemplu în cazul în care este vorba de o societate comercială. Un supermarket care vinde produse stricate/expirate este protejat pentru a nu i se cauza prejudicii de imagine. Românii nu au însă acest drept.
 
"Lista trebuia publicată pe 30 aprilie, dar nu este zi lucrătoare astfel încât va apărea pe 3 mai, în prima zi lucrătoare. Vor fi peste 200.000 de persoane fizice, care sunt peste pragul de 1.500 de lei, prag pe care l-am fixat din rațiuni pur practice.Lista va fi împărțită pe mai multe secțiuni, sunt și datorii fiscale și datorii care ajung în sarcina fiscului, dar care nu sunt neapărat datorii fiscale", a spus președintele ANAF, Dragoș Doroș, citat de capital.ro.