ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci dintre cele mai mari bănci din România au scos la licitație în jur de 3.700 de apartamente și case executate silit, anunță Zf.ro.

BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen și CEC Bank au strâns în ultimii ani mii de proprietăți de la clienții care nu și-au mai putut ram­bursa ratele la credite, iar astfel rău-platnicii au ajuns să fie executați silit.

Raiffeisen, al patrulea jucător din sistem, are cel mai ieftin imobil scos la licitație din Capitală din rândul celor mai mari cinci bănci. Astfel, o garsonieră cu o suprafață de 19 me­tri pătrați afișează în prezent un preț de 8.000 de euro (36.000 lei). Imobilul este situat în apropierea stației de metrou Piața Sudului.

”Este o afacere să cumperi un astfel de imobil executat silit, însă una care a devenit cumva un cerc închis. Sunt foarte multe persoane cumva abonate la aceste licitații ale băncilor care sunt mereu la curent cu imobilele scoase la executare. Foarte greu cineva din exterior poate intra în aceste executări", spune Liviu Andrei, director executiv al brokerului de credite Alliance Finance.