ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul elen Piraeus Bank a anunțat că va vinde sucursala din România, dar și subsidiarele din Bulgaria și Serbia.

Obiectivul Piraeus Bank este reducerea expunerii la subsidiarele bancare internaționale din România, Bulgaria și Serbia și la activele nebancare elene care nu sunt de bază, a afirmat noul director general al Piraeus Bank, Christos Megalou, într-un interviu acordat Bloomberg. ”Dacă vom implementa asta fără să fie afectat capitalul, efectul asupra bilanțului va fi pozitiv”, a spus acesta.

Cel mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a prezentat recent planul strategic "Agenda 2020", conform căruia vor fi vândute afacerile din Balcani (România, Bulgaria, Serbia, Albania și Ucraina) și va fi redus portofoliul de credite neperformante (NPL).

Noua conducere a înființat o unitate separată care va gestiona situația caselor obținute în urma punerii sub sechestru și vânzarea unor active. Pe lângă subsidiarele din Balcani, Piraeus vrea să renunțe la participațiile deținute în compania de transport naval Hellenic Seaways și la două ferme piscicole din Grecia, Selonda și Nireus.