ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce în Parlamentul României se discută despre o nouă variantă privind legea dării în plată, iată că sistemul bancar reacționează, iar unele bănci au aplicat deja unele modificări în privința creditelor imobiliare. După ce Raiffeisen a decis săptămâna trecută să majoreze avansul pe segmentul creditelor imobiliare standard, iată că cei de la Alpha Bank au decis să elimine de pe site-ul său oferta Prima casă, anunță Zf.ro.

În aceste condiții, piața imobiliară s-ar putea îndrepta spre un blocaj dacă  exemplul Raiffeisen de a majora avansul cerut clienților pentru credite imobiliare va fi urmat și de alte bănci, iar unii dezvoltatori se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare.

„Dacă exemplul va fi urmat de alte bănci, atunci am putea vedea un blocaj în imobiliare. Spre exemplu cine va dori un apartament de 100.000 de euro va fi obligat să aibă deja un buget de 40.000 de euro, ceea ce este foarte greu în situația de față. Își vor mai permite credite doar cei care deja dețin un imobil și pe care vor dori să-l vândă pentru a obține banii de avans", consideră Andreea Comșa, managing director al Premier Estate Management.