ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalele bănci internaționale active în Marea Britanie intenționează să mute aproximativ 9.000 de locuri de muncă în statele membre ale Uniunii Europene în următorii doi ani, în contextul Brexit, informează site-ul agenției Reuters.

 Săptămâna trecută, companiile bancare Standard Chartered și JPMorgan au anunțat planuri de a transfera operațiunile în state ale UE după Brexit.

La rândul său, Lloyd Blankfein, directorul general de la Goldman Sachs, a atras atenția că dezvoltarea Londrei ca centru financiar ar putea "stagna" ca efect al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cel puțin 12 bănci mari au semnalat intențiile de a muta operațiunile în Europa pentru a menține acces la piața internă a Uniunii Europene după ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Deutsche Bank ar putea transfera 4.000 de locuri de muncă din Marea Britanie, UBS, 1.500, iar Morgan Stanley, Goldman Sachs și HSBC câte 1.000 de posturi. JPMorgan ar putea reloca 300 de locuri din Marea Britanie, iar Barclays, 200.