ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a scăzut vineri pe piața interbancară cu 0,01 puncte procentuale, la 3,27% pe an, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, respectiv 17 august 2017, indicatorul era la 0,89% pe an.

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut la 3,44% pe an, de la 3,42% joi.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătite la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a crescut cu 0,01 puncte procentuale, la 3,51% pe an, în timp ce indicele ROBOR la 12 luni, a crescut la 3,56% pe an, de la 3,54% joi