ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raiffeisen Bank, care a avut o politică agresivă de reducere a dobânzilor la depozite, a eliminat din oferta sa depozitele la termen cu scadența pe trei luni, indiferent de monedă, scrie Zf.ro.

Banca mai are disponibile în prezent oferte de economisire cu scadența pe șase luni, 12 luni, 18 luni, 24 de luni și 36 de luni.

 Instituția de credit, care în februarie 2015 a decis să elimine depozitele cu scadența pe o lună, a diminuat săptămâna aceasta bonificațiile pentru depozitele la termen cu scadențe de șase și 12 luni, care merg acum până la maximum 1%.

Decizia de eliminare a depozitelor la trei luni, una dintre scadențele preferate ale clienților, poate fi pusă pe seama faptului că banca dorește să încurajeze economisirea pe termen mai lung.

Banca plătește pentru un depozit în lei pe o scadență de 12 luni o dobândă anuală de 1%, în scădere cu 30% față de luna decembrie, când instituția de credite a avut precedenta ajustare a dobânzilor la depozite.