ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raiffeisen Bank International a reclamat că și-a redus profitul în România din cauza Legii dării în plată.

Grupul finajciar austriac cere autorităților române să accepte negocieri "pe teren neutru" până pe 30 septembrie pentru reanalizarea acestei legi din cauza căreia consideră că investițiile i-au fost grav prejudiciate. În lipsa unui acord, grupul austriac atenționează că va iniția un proces împotriva României de la jumătatea lunii noiembrie.

Documentul semnat de conducerea Raiffeisen este inclusiv pe masa președintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Dacian Cioloș. Documentul a fost trimis și către ambasada Austriei la București.

"Din păcate, conduita României și a diverselor sale instituții, inclusiv Guvernul și Parlamentul față de noi, în ceea ce privește investițiile noastre în România, a dat naștere unui diferend referitor la investiții în temeiul Acordului dintre Austria și România privind promovarea și protejarea investițiilor. Dorim să rezolvăm această dispută pe cale amiabilă, dar ne vedem nevoiți să constatăm că investițiile noastre au fost grav prejudiciate ca rezultat al comportamentului României", scrie banca.

Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 96.000 IMM-uri și  8.000 de companii din România.