ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentată ca o „revoluție fiscală”, schimbarea Codului fiscal are multe lacune. Schimbare impozitării contractelor cu timp parțial a dus la situații aberante.

Daniela Zăvelcă, îngrijitoare cu sfert de normă la o grădiniță din Roșia de Amaradia, județul Gorj, a aflat că va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a merge la serviciu!

Pentru că asigură curățenia și încălzirea claselor în care studiază preșcolarii, femeia este pontată cu 2 ore pe zi. Până luna trecută, încasa un salariu de circa 300 de lei. După transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, Daniela Zăvelcă a aflat că va trebui să vină cu bani de acasă. Femeia are doi copii, de 14 și 16 ani, ambii elevi, iar principalul venit este asigurat de soțul său, fochist la liceul din localitate. Daniela Zăvelcă spune că va renunța la serviciu.

„Mi se aduse la cunoștință că nu se ajung banii să fie plătite contribuțiile și că trebuie să aduc bani de acasă. Dacă nu se remediază, eu stau acasă, că nu muncesc pentru stat, să mai iau și banii de la copii. Îmi pun demisia și stau acasă. Ca să mai aduc și bani la stat din venitul soțului, nu se poate. Nu îmi veni să cred, după ce că nu erau așa mulți bani... ”, a explicat Daniela Zăvelcă, conform Pandurul.  

Primarul spune că și femeia de serviciu de la școala Seciuri, care este încadrată cu jumătate de normă, este afectată. Dacă până acum lua 540 de lei, de aici înainte va încasa doar 217 lei în ziua de salariu.