ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul guvernatorilor Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură (AIIB) a aprobat cererile pentru ca șapte noi state, inclusiv România, să se alăture acestei instituții înființate de China, astfel că numărul total al membrilor AIIB a ajuns la 77, transmite Reuters.

 Cele șapte țări ale căror candidaturi au fost aprobate sunt: România, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia și Samoa.

„Extinderea zonelor din care provin statele ale AIIB către Africa, Europa, America de Sud și Asia arată nivelul angajamentului global al misiunii băncii și ilustrează progresele înregistrate din momentul în care 20 de state au semnat memorandumul inițial de înființare a AIIB, cu mai puțin de trei ani în urmă", a declarat președintele AIIB, Jin Liqun.

Cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) intenționează să stimuleze investițiile în infrastructurile de transport, energie și telecomunicații din Asia.

AIIB este văzută drept un rival pentru Banca Mondială și Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB), instituții financiare dominate de către statele occidentale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews