ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport care monitorizează performanța sistemelor de sănătate din 35 de state europene, pe baza datelor oficiale, plasează România pe ultimul loc, țări precum Albania, Bulgaria sau Muntenegru înregistrând un scor mai bun în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor lor, scrie Profit.ro.

Raportul Euro Health Consumer Index 2016, prezentat public, indică faptul că perfomanța sistemului de sănătate românesc a scăzut față de 2015, când România era pe locul 32 în acest clasament, depășită de Bulgaria, dar situându-se atunci înaintea Poloniei, Albaniei și Muntenegrului, care ocupau ultimele trei locuri.

Potrivit acestor indicatori, România a obținut în 2016 cel mai scăzut scor general (497 puncte) din cele 35 de țări europene monitorizate, fiind singura țară cu punctaj sub 500. Muntenegru (518 puncte), Bulgaria (526 puncte) și Albania (551 puncte) au obținut scoruri semnificativ mai bune.

Gheorghe Piperea a comentat aceste date care contrastează situația din țara noastră.

„Romania are cel mai prost sistem de sanatate din Europa. Dar are cel mai profitabil sistem bancar din Europa. La o rata de credite neperformante dubla fata de cea mai slaba tara europeana in domeniu. Plus cel mai profitabil sistem de ajutor de stat acordat bancilor si dezvoltatorilor imobiliari: Prima casa. Profitabil pentru banci si dezvoltatori. Plus cel mai aseptic sistem de lupta anti-coruptie cand se pune problema coruptiei banksterilor. Nu-i atinge niciodata, cu nimic.”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.