Un raport care monitorizează performanța sistemelor de sănătate din 35 de state europene, pe baza datelor oficiale, plasează România pe ultimul loc, țări precum Albania, Bulgaria sau Muntenegru înregistrând un scor mai bun în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor lor, scrie Profit.ro.

Raportul Euro Health Consumer Index 2016, prezentat public, indică faptul că perfomanța sistemului de sănătate românesc a scăzut față de 2015, când România era pe locul 32 în acest clasament, depășită de Bulgaria, dar situându-se atunci înaintea Poloniei, Albaniei și Muntenegrului, care ocupau ultimele trei locuri.

Potrivit acestor indicatori, România a obținut în 2016 cel mai scăzut scor general (497 puncte) din cele 35 de țări europene monitorizate, fiind singura țară cu punctaj sub 500. Muntenegru (518 puncte), Bulgaria (526 puncte) și Albania (551 puncte) au obținut scoruri semnificativ mai bune.

Gheorghe Piperea a comentat aceste date care contrastează situația din țara noastră.

„Romania are cel mai prost sistem de sanatate din Europa. Dar are cel mai profitabil sistem bancar din Europa. La o rata de credite neperformante dubla fata de cea mai slaba tara europeana in domeniu. Plus cel mai profitabil sistem de ajutor de stat acordat bancilor si dezvoltatorilor imobiliari: Prima casa. Profitabil pentru banci si dezvoltatori. Plus cel mai aseptic sistem de lupta anti-coruptie cand se pune problema coruptiei banksterilor. Nu-i atinge niciodata, cu nimic.”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews