ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Codul Fiscal ar putea suferi noi modificări în următoarea perioadă, dacă o inițivă legislativă care propune o serie de măsuri de reducere a TVA va fi adoptată de Parlament.

Propunerile vizează taxe mai mici pentru populație pentru anumite servicii. Astfel, se dorește TVA de 9% pentru livrarea de gaze naturale, electricitate, energie termică și canalizare. Acum aceste servicii sunt taxate cu TVA de 20%. 

O altă propunere a aleșilor prevede impozit zero pentru imobilele care sunt vândute la un preț mai mic decât cel la care au fost cumpărate. În acest moment, cotele de impozit se aplică la valoarea de vânzare și sunt stabilite în funcție de perioada de deținere, scrie profit.ro. 

O astfel de modificare ar avea un impact bugetar de câteva sute de milioane de lei, fiind posibil ca majoritatea vânzătorilor să nu mai plătească impozit ca urmare a scăderii, în ultimii ani, a prețurilor la imobile.

Toate aceste propuneri au fost trimise la Consiliul Fiscal pentru analiza impactului bugetar.