Clienții români au mari probleme cu băncile cu care lucrează. Nu puține sunt cazurile in care băncile măresc dobânzile, trec în contracte clauze abuzive sau taxează clienții cu fel de fel de comisioane.

De multe ori între clienți și bănci intervin diferite autorități, cum sunt Protecția Consumatorilor, Consiliul Concurenței sau chiar BNR. Există o bancă asupra căreia nici măcar BNR nu poate interveni, cu toate că activează în România!

Un client a dorit să închidă un cont deschis la ING. A mutat banii la altă bancă, a făcut cerere de închidere, iar după o sătămână a fost anunțat că are niște bani în cont! Clientul a cerut explicații, primind și răspuns: "Conturile persoanelor juridice nu se închid pe loc, ci în 30 de zile de la solicitare". După patru săptâmani, clientul primește un SMS că ING i-a luat taxă de administrare pe luna următoare din cont. Explicația băncii a fost că a uitat să închidă contul și nu vor returna taxa.

Este momentul în care clientul decide să apeleze la forul superm ăn materie, Banca Națională: "Sun la BNR să întreb cum depunem o reclamație. O doamnă râde "E vorba de ING, nu? Nu vă putem ajuta, nu sunt bancă românească, sunt sucursală de bancă olandeză, reclamați în Olanda!", a scris clientul pe Facebook.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews