ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane s-au strâns în fața Guvernului la un protest prin care cer conversia creditelor luate în franci elvețieni, lege care ar face să li se diminueze ratele, iar ratele să fie plătite în lei, la valoarea din data la care le-a fost acordat creditul.

De la Guvern, protestatarii s-au îndreptat spre sediul BNR, punctul final al marșului fiind Parlamentul României.

Manifestanții au afișat mai multe mesaje: ”Banca = Cămătar legalizat de BNR și de STAT”, ”Băncile ne-au furat, pe români i-au dezbinat”, ”Voi aveți puterea, noi avem durerea”, ”Vinovații arestați!”, "BNR+Bănci+Clienți=Vinovați! De ce doar noi suntem penalizați?”, "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!”, "BNR reglementează doar cum băncile dictează!”, "Vreau rata să îmi plătesc, Copilul din ce-l hrănesc?”.

Cei care au protestat sunt cei care contractat credite pe vremea când cursul valutar pentru franci elvețieni era în jur de 2 lei, iar în prezent acesta a ajuns aproape de nivelul cursului pentru euro, depășind 4 lei pentru un franc elvețian.

La sediul BNR protestatarii au depus o coroană de flori, și au aprins lumânări, cerând demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, cel pe care îl consideră vinovat pentru situația în care au ajuns.