ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Halalai, directorul EximBank, este de departe cel mai bine plătit director de bancă din România. Acesta are un salariu lunar de 54.000 de euro, după cum arată datele din declarația sa de avere.

Halalai este președintele executiv al băncii de stat EximBank, poziție pe care o ocupă din noiembrie 2012, când a fost ales pentru acest rol de către premierul Victor Ponta. Până în luna august a anului trecut, când s-a trecut la sistemul de conducere dualistă, Halalai a fost și președintele Consiliului de Administrație al băncii.

Halalai lucrează în sistemul bancar din 1995 și și-a început cariera ca dealer pentru Bancorex. Ulterior, el a lucrat pentru olandezii de la ING Bank, unde ultima poziție deținută a fost cea de director financiar. Din 2006 până în 2012 a lucrat la Banca Românească, unde a deținut poziția de CFO și director general adjunct.

Al doilea om în acest clasament este Radu Ghețea, președintele CEC, care are un salariu de 23.000 euro pe lună.

Postul de director al EximBank este extrem de râvnit. Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost președinte până la venirea lui Halalai. Numirea lui Costea a fost intens dezbătută.

Spre comparație, șeful Băncii Central Europene, Mario Draghi, are un venit de circa 15.000 de euro pe lună.