ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Națională a României (BNR) a transmis în această seară că a luat act în ședința de ieri, 27 noiembrie 2017, de declarațiile premierului Mihai Tudose în legătură cu activitatea BNR.

„În continuarea bunei colaborări instituționale existente, Consiliul de Administrație al BNR își exprimă dorința de a avea o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, pentru discutarea evoluțiilor economice și financiare actuale”, au declarat reprezentanții BNR.

Banca Națională explică faptul că echilibrarea mixului de politici macroeconomice este esențial pentru menținerea stabilității financiare și pentru întărirea capacității economiei românești de a face față unor eventuale evoluții adverse.

„BNR menționează că mandatul băncii centrale presupune informarea cu regularitate a Parlamentului, Administrației Prezidențiale, Guvernului și a opiniei publice în legătură cu activitatea sa. În acest sens, BNR publică Raportul anual de activitate, Rapoarte trimestriale asupra inflației, Rapoarte semestriale de stabilitate financiară și Minute de politică monetară după fiecare decizie a C.A. al BNR, toate aceste documente prezentând în mod transparent activitatea băncii centrale, în corelație cu evoluțiile economice și financiare interne și internaționale”, se mai precizează în comunicat.

Nu este clar de ce BNR a dat publicității acest comunicat astăzi, 28 noiembrie 2017, având în vedere că ședința a avut loc ieri, 27 noiembrie 2017.