Taxele percepute pentru eliberarea pașapoartelor și o serie de tarife auto, printre care și cele percepute pentru eliberarea permiselor de conducere, pot fi achitate și la oficiile Poștei Române. Decizia se aplică în urma modificărilor aduse de OUG 41/2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare a procedurilor de încasare a unor taxe și tarife prevăzute de actele normative referitoare la circulația pe drumurile publice și regimul liberei circulații, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Poștei.

Taxele și tarifele vizate de actul normativ pot fi achitate prin mandat poștal la oricare oficiu sau agenție a operatorului național de servicii poștale. Este vorba despre taxele percepute pentru eliberarea pașapoartelor și de tarifele pentru confecționarea și valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.

Cuantumul sumelor transmise prin mandat poștal

Taxele percepute pentru eliberarea pașapoartelor:

a) Pașaport electronic simplu, cu valabilitate de 3 ani, eliberat minorilor cu vârsta până la 12 ani = 258 de lei;

b) Pașaport electronic simplu, cu valabilitate de 5 ani, eliberat adulților cu vârsta peste 12 ani = 283 de lei;

c) Pașaport simplu temporar = 219 lei;

Tarifele auto:

- Tarif pentru confecționarea și valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare permanente, de probă, temporare, provizorii și ale vehiculelor diplomaților și persoanelor asimilate TIP A = 20 de lei/bucata;

Tarif pentru confecționarea și valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare permanente, de probă, temporare, provizorii și ale vehiculelor diplomaților și persoanelor asimilate TIP B = 23 de lei/bucata;

Tarif pentru confecționarea și valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare permanente, de probă, temporare, provizorii și ale vehiculelor diplomaților și persoanelor asimilate TIP C = 17 lei/bucata;

Tarif păstrare combinație număr de înmatriculare = 30 de lei;

Tarif atribuire combinație număr preferențial = 45 de lei;

Certificat de înmatriculare = 37 de lei;

Autorizație provizorie = 13 lei;

Permis de conducere = 68 de lei.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews