ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit marți cu cele mai importante organizații ale companiilor străine prezente în România pentru o discuție în care a susținut că o parte dintre modificările introduse în Codul Fiscal, precum impozitul de 1% pe cifra de afaceri, ar urma să nu treacă de Parlament, anunță Profit.ro

Așadar, omul care face pe durul la televizor la fiecare început de ședință de guvern joacă doar un rol, în realitate dă dovadă de slăbiciune și permite ca România să fie un adevărat El Dorado pentru multinaționale care fac aici profituri istorice.

Conform sursei citate, investitorii străini au fost însă destul de reticenți, spunând prim-ministrului că așteaptă să vadă o decizie concretă în acest sens în Parlament.

Guvernul a decis recent, printre altele, că peste 450.000 firme cu o cifră de afaceri sub 1 milion de euro vor plăti un impozit de 1% din cifra de afaceri, față de impozitul de 16% pe profit astăzi. Impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10%, inclusiv pentru cele din chirii, dobânzi, pensii.

Alte măsuri care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie:
- creșterea salariului minim brut la 1.900 lei
- creșterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici
- reducerea contribuțiilor și trecerea acestora în dreptul salariaților
- cei care desfășoară activități independente (drepturi de autor, PFA, medici, artiști, jurnaliști etc) nu vor mai plăti conttribuții sociale, acestea se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie
- se introduce directiva europeană pentru combaterea externalizării profitului companiilor multinaționale