ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Această revoluție din sectorul bancar sunt puse de directorul băncii pe transformările cauzate de mediul digital, de reglementările suplimentare și de schimbările de politici generate de probleme precum schimbările climatice. 
 
Reduceri importante de personal făcute de a treia cea mai mare bancă de retail din Franța, Societe Generale, prezentă și în țara noastră prin BRD.
 
Aceasta a anunțat că va închide 300 de sucursale, aproximativ 15% din portofoliul băncii, și va tăia 900 de locuri de muncă din rețeaua deținută în Franța.

Această mutare, ce dorește a fi finalizată până în 2020, vine în contextul în care banca intenționează să reducă din costuri și să își facă loc în sectorul bancar digital, potrivit Financial Times, citat de ZF.

„Sunt convins că sectorul bancar european trece printr-un fel de revoluție industrială, care va dura, probabil, următorii 10 ani", a declarat Frédéric Oudéa, director executiv al Société Générale.