ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul PNL Daniel Zamfir sugerează că Mugur Isărescu s-ar afla de mai bine de două decenii la conducerea BNR datorită unor practici controversate ale băncii centrale în relația cu Executivul.

„Dl Vasilescu de la BNR a scapat porumbelul. Santajeaza guvernul cu cresterea inflatiei.La fel or face si in privinta cursului? O fi fost intamplatoare cresterea cursului in perioada referendumului de suspendare a lui Basescu sau inainte de promulgarea Legii darii in plata? E prima data cand un oficial BNR confirma ceea ce gandeam de multa vreme, anume ca secretul longevitatii lui Mugur Isarescu la conducerea BNR e santajul la guvern, oricare ar fi el. Fie ca ne place sau nu Guvernul Tudose- mie unul nu-mi place si nu sunt de acord cu multe din deciziile pe care le ia -nu cred ca noi, liberalii, trebuie sa il luam in brate pe Isarescu neconditionat, doar pentru ca il ataca Tudose. De-a lungul timpului liberali mai vechi, dar mai ales cei mai noi veniti,au criticat dur deciziile lui Mugur Isarescu. Acum tot ei cred ca ar fi un dezastru daca pleaca Isarescu de la BNR. E totusi de 27 de ani acolo si sub nasul lui au dat faliment vreo 17 banci in Romania si zeci de mii de familii si-au pierdut economiile!”, a scris Zamfir pe Facebook.