ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nimic nu anunța până acum această decizie a unuia dintre cei mai mari și activi brokeri de pe piața bursieră.

Raiffeisen Bank a anunțat marți seară că nu va mai oferi în portofoliul său serviciile de tranzactionare cu acțiuni, titluri de stat și alte instrumente financiare intermediate pe piața bursieră, în numele și pentru clienții săi, în condițiile în care cererea pentru astfel de produse este modestă, iar costurile sunt în creștere în urma noilor reglementări europene în domeniu.
 
„Continuăm eforturile de simplificare a activității bancare, în special în contextul noilor reglementări europene care au ca efect creșterea complexității și a costurilor aferente serviciului de tranzacționare de instrumente financiare, în condițiile în care cererea pentru astfel de produse rămâne modestă pe ansamblul pieței locale. Vom continua să oferim clienților noștri fondurile de investiții administrate de Raiffeisen Asset Management și servicii dedicate segmentelor Premium și Private Banking”, a spus James Stewart, vicepreședintele pentru Trezorerie și Piete de Capital al Raiffeisen Bank, conform Zf.

Raiffeisen Bank va facilita transferul către entități specializate ale grupului Raiffeisen pentru clienții instituții financiare și pentru clienții persoane fizice cu portofolii individuale mari.

„Vom continua să fim activi pe piața de oferte publice inițiale și secundare, cât și în tranzacțiile de private equity și M&A, domenii unde observăm o cerere în creștere și avem expertiza de calitate și experiență semnificativă”, a precizat James Stewart.