ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Transilvania, a doua instituție de credit după active de pe piața românească, anunță că împreună că Eurobank, acționarul principal al Bancpost, au derulat negocieri exclusive cu privire la potențiala achiziție a Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN din Romania, iar data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru sfârșitul lunii noiembrie.

„În ultimele săptămâni s-au făcut progrese semnificative înspre un rezultat pozitiv, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părțile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord. Echipele de conducere ale celor două părți doresc să reafirme implicarea în finalizarea unei tranzacții echitabile și benefice pentru toate părțile interesate, menționând că data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017 și va fi anunțată public de îndată ce formalitățile necesare vor fi parcurse în mod corespunzător”, arată un comunicat al băncii, transmis Bursei de Valori București.

Banca Transilvania este a doua bancă din România, în funcție de active, BERD fiind acționar al acesteia din 2001. Anul trecut, Banca Transilvania a depășit în premieră BRD și a urcat pe poziția a doua în clasamentul băncilor românești după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieței.

Banca Transilvania are un acționariat divers, care include investitori instituționali și oameni de afaceri din Cluj.

Bancpost este o bancă românească înființată în anul 1991 și situată în topul primelor zece bănci din punct de vedere al activelor. A fost privatizată în anul 2003. Este controlată de grupul bancar grec Eurobank cu peste 99% din acțiuni.