Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Vasile Bar, a atras atenția, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, că mediul privat nu poate susține creșterile salariale din sectorul public, România fiind foarte aproape de colaps și la un pas de a urma modelul Greciei, grav afectată de o criză economică în urmă cu cinci ani.

„Mediul de afaceri este total îngrijorat de ceea ce se întâmplă în țara noastră. Practic, creșterea alarmantă a cheltuielilor în sectorul public ne poate duce în scurt timp să ajungem în situația Greciei de acum 5 - 6 ani. Riscurile sunt enorme. Mediul de afaceri nu poate susține cheltuielile care sunt astăzi, respectiv creșterile alarmante ale cheltuielilor cu salariile din instituțiile publice! (...) Suntem în situația în care agenții economici trebuie să plătească taxe duble pentru a putea susține această creștere alarmantă! Această creștere nu se poate susține decât prin creșterea taxelor și impozitelor sau prin reducerea angajaților din sistemul public care astăzi au ajuns la aproape 1,5 milioane față de 500.000 câți erau în 2004" a Vasile Bar.

Vicepreședintele Camerei de Comerț a cerut prefectului de Bistrița-Năsăud și parlamentarilor să sesizeze problema la nivelul Guvernului deoarece consideră că România riscă să ajungă în colaps.

„Este o problemă extrem de gravă și vă rog să o semnalați la nivelul Guvernului pentru că este o mare anomalie! S-au dat creșteri salariale fără să le ceară nimeni! Nimeni nu a ieșit în stradă să facă grevă! Ceea ce este astăzi este un dezastru! În sistemul public salariile sunt aproape de trei ori mai mari decât în sistemul privat. Este o anomalie! (...) Țara va ajunge în colaps" , a mai spus Vasile Bar.