ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dai casa în plată și ajungi să figurezi ca datornic la Biroul de credit. A pățit-o un bucureștean, care a anunțat banca despre hotărârea sa de a renunța la casa pe care o cumpărase prin credit.

"Veți fi introdus în biroul de credit!" Este răspunsul primit de un bucureștean după ce a notificat BCR că vrea să dea casa în plată. Clientul a apelat la soluția oferită de lege, după ce timp de 9 ani a încercat să negocieze cu banca fără succes, potrivit tvr.ro.

Bancherii au atacat deja legea dării în plată la Curtea Constituțională. Până când magistrații se vor pronunța, găsesc metode noi pentru a-i face pe clienți să plătească ratele. Inclusiv înregistrarea lor ca datornici la Biroul de credit.

Avocații susțin că este o măsură abuzivă și cer instanțelor să facă dreptate. Aruncarea clienților pe lista neagră a datornicilor este ilegală. Cei care ajung pe lista neagră de la Biroul de credite nu mai pot lua niciun fel de împrumut timp de cel puțin patru ani.