ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat în cadrul ședinței Comisiei Mixte ce a avut loc marți, că 2.000 de salariați vor fi concediați începând cu data de 1 iulie 2016.

”Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activității de exploatare a cărbunelui și de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desființarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi și implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariați pentru motive care nu țin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016 și publicat de Mediafax.

Dintre cei 2.000 de angajați vizați, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalți provin de la UMC Husnicioara (483 de salariați), SE Chișcani (56 de salariați), Reprezentanța București (6 salariați), Sector Seciuri (54 de salariați), Mina Tehomir (10 salariați) și alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariați).

Începând din luna aprilie a acestui an, se anunță și întrerupere de activitate, pe o perioadă de 21 de zile, pentru sute de salariați de la Sucurselele Electrocentrale Rovinari, Turceni, Ișalnița, Craiova II și Chișcani.

Miercuri, liderii SMEO vor merge în Capitală, pentru a purta discuții cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, în timp ce Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari se află de nouă zile în greva foamei, în fața sediului CEO.