ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Prețul de producție al unui automobil Dacia produs la Mioveni este aproape la jumătate față de cel de la dealer, în condițiile în care acesta nu include costurile legate de transport și marketing, scrie Zf.ro.

Automobile Dacia, compania care controlează uzina grupului Renault de la Mioveni, a înregistrat anul trecut venituri în valoare 10,279 miliarde de lei din vânzarea a 339.233 de autoturisme, potrivit raportului de gestiune al companiei.

Astfel, „la poarta fabricii" prețul mediu al unui autoturism Dacia, din gama Logan, Logan MCV, Sandero și Duster este de 30.300 de lei sau 6.800 de euro.

Spre comparație, prețul mediu de piață urcă spre 15.000 de euro cu TVA, în condiția în care jumătate din producție este reprezentată de Duster, al cărui preț urcă inclusiv la peste 18.000 de euro, cât costă echiparea de top, pentru care există și cererea cea mai mare.