ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care interzice reclamele la medicamente. Excepție fac acele produse pentru care nu este nevoie de rețetă de la medic.

Proiectul adoptat în Senat, de modificare a Legii 148/2000 privind publicitatea, prevede, printre altele, următoarele:
 
(alin. 1) Se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune.

Publicitatea în alte modalități decât cea conform alin (1) este permisă numai pentru produsele medicamentoase care se eliberează fără prescripție medicală, pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agenția Națională a Medicamentului, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, este interzisă "publicitatea pentru farmacii, difuzată în cadrul programelor de radio-tv, care induce ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum și publicitatea la farmacii care reprezintă publicitate mascată la medicamente".