ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Voucherele electronice de vacanță nu se găsesc pe piață, pentru că băncile nu au fost interesate să emită carduri și nu pot fi obligate.

Acestea ar putea fi lansate abia într-un an, potrivit prim-vicepreședintelui ANAT, Lucia Morariu, deși voucherele electronice au fost aprobate prin aceeași lege care permite folosirea voucherelor de vacanță tipărite.

”Nu există vouchere electronice de vacanță pe piață. În lege există și unele și altele (voucherele tipărite și electronice - n.r.). Băncile deocamdată nu au fost interesate să se acrediteze să pună sistemul pe picioare", a declara Lucia Morariu, care a adăugat că "băncile nu pot fi obligate".

Ea a subliniat că firmele specializate au depus la Ministerul Finanțelor garanțiile și s-au acreditat pentru emiterea de vouchere de vacanță. Oficialul ANAT, citat de Agerpres, spune că voucherele tipărite pot acoperi cererea din prezent.

Potrivit estimărilor, voucherele de vacanță vor determina o creștere a numărului de turiști care își petrec vacanțele în România.

”Vor reveni vacanțele locale și circuitele”, a afirmat prim-vicepreședintele ANAT.

Beneficiarii voucherelor de vacanță sunt salariații încadrați cu contract individual de muncă numai la angajatorul unde își declară funcția de bază. Angajatorul este cel care suportă integral plata voucherelor de vacanță. Acestea se utilizează numai pe teritoriul României la unități turistice afiliate programului.

Valoarea maximă a tuturor voucherelor care se pot acorda unui singur salariat este de 6.300 lei într-un an fiscal. Salariatul este cel care alege agenția de turism de la care va cumpăra vacanță, dar și hotelul.