ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolul din serialul Las Fierbinți, a notificat banca pentru darea în plată a unei garsoniere cumpărate în anul 2007, pentru care a contractat un credit de 80.000 de franci elvețieni, în prezent având un sold de achitat de 90.000 de franci.

"Personal, în 2007 am contractat un credit de 80000 CHF și mi-am cumpărat o garsonieră. În prezent, după aproape 9 ani, trebuie să mai plătesc băncii tot aproximativ 90000 de CHF, plus dobânzi și comisioane. Pare un paradox, nu? Garsonieră nu mai valorează nici jumătate din această suma”, a scris actorul pe contul său de Facebook.

El spune că decizia îl întristează pentru că se desparte de garsoniera de care îl leagă multe amintiri, dar se simte eliberat totodată de unui contract de credit care îi răpește energie, timp, libertate și îl împiedică să se bucure de viață.

"Vreau din tot sufletul să îmi fac publicul fericit, să mă dăruiesc lui fără rezerve și pentru asta trebuie să fiu liber, să elimin orice factor care m-ar putea împiedică să reușesc”, adăugat interpretul lui Firicel.

El a menționat că anul trecut a câștigat un proces pe care l-a avut cu banca pentru același contract.

"Acum mă întreb ce ar trebui să răspund dacă banca îmi va trimite o somație cu «Bă', ești nebun?!»... cred că sigur voi spune «Bă, ești proastă?!»...”, a conchis Cuzin Toma.

Legea dării în plată a intrat în vigoare pe 13 mai, dând posibilitatea debitorilor cu dificultăți financiare să returneze băncii imobilul folosit ca locuință cu care a garantat un credit ipotecar sau de nevoi persoanale cu ipotecă în valoare de maxim 250.000 de euro.