ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rând pe rând, companiile cu capital românesc din asigurări se îndreaptă spre faliment.
 
După Astra vine rândul Carpatica Asig. Întâmplător sau nu, acestea ofereau cele mai bune prețuri la RCA. City, o altă companie cu capi­tal românesc, este la rândul său sub supravegherea ASF și are un preț la RCA la jumătate față de asigurătorii străini.
 
De acum, cea mai ieftină poliță RCA, pentru un Logan spre exemplu, nu va mai coborî sub 1.000 de lei pe an. Salariul me­diu net în asigurări a crescut cu 16% într-un an, până la 4.986 lei în martie 2016, fiind de 2,5 ori mai mare decât salariul mediu net pe economie, de 2.000 de lei.

Carpatica Asig, companie controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, va ajunge cel mai probabil în faliment, potrivit zf.ro, în condițiile în care singurul inves­ti­tor interesat de companie s-a retras din cursă anticipând un aviz nefavorabil al Auto­rită­ții de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Carpatica, cu afaceri de 600 de mil. lei în 2015, încă vinde totuși polițe. În august 2015 a intrat în fali­ment Astra, care ajunsese la prime brute sub­scri­­se de 800 de mil. lei. În total, cele două companii de­țineau aproape 20% din piața asigurărilor.