ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veştile bune sunt pentru toţi românii cu venituri din activităţi independente - notari, avocaţi, farmacişti, jurnalişti sau experţi tehnici, pentru cei care au câştigat din chirii sau dividende, dar care nu şi-au achitat taxele şi impozitele până la 30 septembrie.
 
Vor putea cere Finanţelor să le anuleze penalităţile şi, posibil, o parte din dobânda datorată. Asta cu o condiţie clară: să-şi achite datoria principală.

În momentul de faţă, orice întârziere la plata taxelor şi impozitelor la stat e penalizată cu 0,02 la sută pe zi. La asta se adaugă o dobândă în acelaşi procent.

Dobânzile la care statul s-a împrumutat în ultima vreme nu au depăşit 4 procente. Asta înseamnă că, la final, prin tăierea penalităţilor de întârziere şi a dobânzilor, cei care vor beneficia de amnistia fiscală vor plăti cu 10 la sută mai puţin statului român, potrivit tvr.ro.

Deocamdată, Finanţele nu ştiu câte companii şi persoane fizice ar putea beneficia de amnistia fiscală. Proiectul s-a discutat în şedinta de Guvern, dar o decizie finală s-ar putea lua săptămâna viitoare.