Drepturile angajaților sunt, în multe firme din România, călcate în picioare. De asta s-au convins și angajatele unei firme din Păulești, județul Prahova, care au cerut să le fie plătite salariile la data stipulată în contractul de muncă.

Una dintre angajate a avut inspirația de a filma întâlnirea cu patronul, care a venit însoțit de o femeie ce traducea vorbele englezului.

Într-una dintre intervențiile sale, aceasta le spune muncitoarelor să nu comenteze cu privire la faptul că salariile le vor fi întârziate. „Încercați să nu veniți cu replici pentru că nu mai este dispus să le mai asculte. Aveți două opțiuni: ori la 4.10 plecăm acasă fără salarii, ori așteptăm până cel târziu ora 06.00, dar veți lua salariile”.

Cuvintele creează rumoare în rândul angajatelor, care încep să-și ceară drepturile. În momentul în care bărbatul aude vocile femeilor, acesta își iese pur și simplu din minți și începe să le înjure în limba engleză.

 
„Stați, stați, stați, stați! TĂCEȚI DIN GURĂ! Ascultați! Vă spun ceva! M-am săturat până peste cap de voi toți! Felul în care v-ați purtat ieri, sunteți niște animale nenorocite! Sunteți dezgustători! TĂCEȚI DRACULUI DIN GURĂ! TĂCEȚI DRACULUI DIN GURĂ! Dacă nu vă place, cărați-vă dracului! Țărani nenorociți!".

„S-a săturat de reacțiile voastre", a tradus cea care pare să fie secretara patronului. „Deci s-a săturat, nu vă mai acceptă nimic!", a adăugat ea, încercând să atenueze tirada injuriilor suburbane. „Dacă nu vă place, plecați!", a tradus femeia.

Când cineva din mulțime  a îndrăznit să ridice vocea, patronul s-a îndreptat spre zona respectivă și a strigat la o angajată pe care traducătoarea a acuzat-o că a huiduit. Femeia a încercat să se apere, spunând că nu a huduit pe nimeni. „Taci dracului! IEȘI AFARĂ! IEȘI AFARĂ! Scursurilor!", a continuat patronul.

Aceasta este situația! Îmi pare rău pentru voi, ascultați, știu că nu sunteți toți la fel de răi, îi știu eu pe cei cu gura mare! Și în curând o să scap dracului de voi!", a amenințat bărbatul.

Credeți că dacă am întârziat o singură zi cu salariile voastre nenorocite, o singură zi întârziere, credeți că vă puteți purta așa? Sunteți dezgustători! Sunteți ai dracului de dezgustători!".

Patronul a subliniat că vin muncitori de la alte fabrici și stau de două luni fără să fie plătiți. „Încă își așteaptă banii de la Crăciun!", a dat el exemplu.

„Știți ceva idioții dracului? Am cheltuit 15 mii de lire pe lună", a motivat patronul, referindu-se probabil la cheltuielile cu angajații. „De ce? Pentru ca treaba voastră de ... să funcționeze. Sunteți cu toții niște idioți!". „Dar niciunul dintre voi nu gândește!", a tradus femeia de lângă el.

„Niciunul dintre voi nu este recunoscător! Tăceți dracului din gură! Când v-am plătit cu 4 zile mai devreme a venit vreunul dintre voi să îmi spună Mulțumesc șefule?. Sunteți toți dezgustători!".
 

Sursa video: Observatorul Prahovean