ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceea ce a apărut ca un zvon se confirmă oficial. Grupul ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul din Galați, în contextul în care încearcă să cumpere cel mai mare combinat din Europa, situat în Italia, și trebuie astfel să renunțe la o serie de active pentru a evita concentrarea pe piața europeană. 


„Mittal a căpătat aproape trei sferturi din siderurgia românească pentru o sumă mai mică decât costul nunții fiicei sale, Vanisha, de la Londra din anul 2004 - 78 milioane USD, cea mai scumpă nuntă din lume de până atunci”, spune Petrisor Peiu, fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) și al premierului Adrian Năstase (2001-2002).

Un posibil cumpărător al combinatului din Galați este grupul italian Marcegaglia.

ArcelorMittal Galați, parte a Grupului ArcelorMittal, este cel mai mare combinat siderurgic din România. În ultimii ani, Combinatul ArcelorMittal Galați a înregistrat o producție medie de circa 2 milioane de tone de oțel pe an. Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajați proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare. Înainte de privatizare, pe platforma de la Galați munceau circa 27.000 de persoane.