ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asigurarea RCA este cea mai importanta asigurare auto din Romania, deoarece în cazul unor evenimente neplacute, reuseste sa acopere pagubele produse fara a scoate bani din buzunarul vinovatului. Acest lucru o face sa fie obligatorie. Din pacate, obligativitatea are doua taisuri. Pe de o parte reuseste sa faca strazile mult mai sigure, iar pe de alta parte ii face pe soferi sa nu acorde suficienta atentie detaliilor. Pana la urma, este vorba despre o asigurare pe care o platesc oricum, asadar nu isi bat capul cu micile detalii care o insotesc.

Un sofer informat poate sa obtina o multime de beneficii insa. Acesta poate sa achizitioneze o asigurare RCA ieftin in Bucuresti sau chiar online, asigurare care sa ii ofere siguranta in cazul evenimentelor neplacute si conform celor de la Romasig.ro, se poate feri de o multime de probleme generate de anumiti asiguratori.
Informarea buna poate sa inceapa cu urmatoarele informatii:

1. Persoana care poate sa incheie asigurarea RCA este posesorul autovehiculului. Cu toate acestea, persoana care foloseste asigurarea nu trebuie sa fie proprietarul masinii. Asigurarea este facuta pe automobil, asadar, oricine il conduce poate sa beneficieze de ea. Acest detaliu este valabil doar in Romania, insa. In alte tari legislatia poate fi diferita.
2. Lipsa asigurarii RCA poate sa atraga amenzi destul de mari si situatii neplacute in cazul unor evenimente in trafic.
3. Exista instrumente prin care se poate cauta cel mai ieftin RCA. Un calculator RCA online poate sa compare ofertele tuturor asiguratorilor si poate oferi informatii legate de cea mai buna oferta de pe piata, atunci cand vine vorba despre costuri. Cei care isi doresc o asigurare insa, este bine sa citeasca foarte bine toate detaliile. Uneori, o asigurare ceva mai costisitoare poate sa vina la pachet cu beneficii majore. Alteori insa, cea mai ieftina asigurare este si cea mai potrivita.
4. Plata asigurarii RCA implica si o asigurare similara in afara tarii. Practic, masina beneficiaza de o polita Carte Verde, care ofera siguranta si pe strazile din strainatate. Inainte de plecarea in strainatate insa, orice sofer trebuie sa verifice daca tara in care merge accepta aceasta carte verde;
5. Asigurarea RCA poate plati pagube de pana la 5 milioane de euro, atunci cand sunt implicate vatamari corporale. De asemenea, poate sa plateasca pagubele unui accident chiar si in cazul in care soferul vinovat a condus sub influenta bauturilor alcoolice sau nu are permis. Evident, sunt achitate doar pagubele persoanelor care au fost victime.

Este bine sa se caute mereu cea mai buna asigurare RCA, deoarece un asigurator care nu plateste la timp poate sa duca la aparitia unor probleme destul de grave. Spre exemplu, daca asiguratorul refuza plata, victima poate sa ceara despagubiri direct de la cel care a produs accidentul iar costurile pot ajunge sa fie uriase. Tocmai de aceea, este bine sa se analizeze micile detalii si sa se achizitioneze cea mai ieftina si cea mai buna asigurare de pe piata.