ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contribuabilii din România care au de încasat bani de la diverse instituții ale statului nu vor mai putea fi supuși unor proceduri de executare silită, pentru obligațiile fiscale pe care le au de plătit statului, potrivit unui proiect de ordin propus de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Măsura vine în condițiile în care Codul de procedurã fiscalã prevede o procedurã specialã de executare silitã pentru contribuabilii care, chiar dacă au datorii neplătite către stat, dețin și creanțe asupra statului, adică au de încasat diverse sume de la instituții sau autoritãți publice.

"Pentru a asigura o bunã implementare a acestei noi reguli, ANAF propune aprobarea unui ordin de procedurã prin care contribuabilii care nu și-au putut încasa la timp creanțele comerciale de la instituții sau autoritãți ale statului vor fi protejați de mãsurile de executare pe care tot statul, prin administrația fiscalã, le putea lua asupra lor cu toate cã neplata obligațiilor fiscale ale acestora era determinatã tocmai de neîncasarea la termen a acestor creanțe de la alte instituții ale statului", a precizat ANAF, potrivit digi24.ro.

Noua procedură propusă de Fisc limiteazã aplicarea executãrii silite doar în limita creanței pe care contribuabilul o are de încasat de la o instituție a statului, la poprirea pe care Fiscul o înființează la acea instituție sau autoritate publică cu datorii la contribuabili.