ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alro Slatina va fi de la anul furnizor pentru Airbus. Combinatul românesc îi va oferi gigantului aeronatic plăci de aluminiu pentru aparatele de zbor. Alro va livra începând de anul viitor plăci din aliaje dure din care Airbus va face părți componente ale avioanelor.
 
Nu se cunoaște încă pe câți ani se întinde contractul și nici în ce fabrici Airbus va ajunge aluminiul românesc, dar este vorba despre un contract de câteva milioane de euro. O fabrică Airbus este construită chiar în România, la Ghimbav, unde vor fi produse elicoptere începând din 2017.

Fabrica Alro Slatina este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală și de Est și a fost certificată să producă materie pentru industria aeronautică, potrivit digi24.ro. Anul trecut, producția totală de aluminiu a fost de 271.000 de tone.

Pentru Alro, contractul cu Airbus vine într-o perioadă în care cotațiile mici ale aluminiului pe piețele internaționale s-au făcut simțite în afacerile companiei.