ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Națională a României a reacționat după ce mai mulți lideri politici au vorbit despre o implicare a multinaționalelor în manifestațiile anti-Guvern. Invitat la Digi24, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat că „ar fi o greșeală fatală” atunci când a fost întrebat dacă ar putea avea de suferit multinaționalele.

„Cred că e deplasată o asemenea anchetă. La BNR nu vrem să intrăm intr-o astfel de retorică. E o retorică legată de multinaționale care depășește poate problema fundamentală care ține de repartiția profiturilor, de circulația capitalului. E o problemă transnațională asta”, a declarat Dan Suciu, la Digi24.

La începutul săptămânii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că așteaptă în continuare de la președintele Comisiei de constrol SRI, Adrian Țuțuianu, colegul său de partid, informații despre implicarea multinaționalelor în protestele împotriva ordonanței de urgență 13 care modifică codurile penale.

„Personal, mi s-a părut ciudat ca un șef de bancă cu capital străin să protesteze împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporații multinaționale, chiar și naționale, au finanțat și au stimulat și au îndemnat proprii angajați să iasă la acest manifestații”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Întrebat dacă are și dovezi în acest sens, Dragnea  spus că așteaptă informații de la Adrian Țuțuianu.

Președintele Comisiei SRI, PSD-istul Adrian Țuțuianu, a declarat în urmă cu aproximativ trei săptămâni că a cerut serviciului de informații să verifice informațiile cu privire la implicarea în proteste a unor companii cu capital străin, dar și românesc.