ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Retailerul britanic de îmbrăcăminte și decorațiuni interiorare Marks & Spencer a semnat decizia prin care se retrage de pe piața românească, conform informațiilor publicate într-un document oficial. 

Brandul va rămâne însă pe piața din România, fiind comercializat în franciză de către Voici La Mode, o firmă cipriotă.

Britanicii își închid magazinele argumentând că nu sunt rentabile, după ce au analizat performanța celor 466 de magazine pe care le deține în alte țări, în proprietate și în franciză. Retailerul a semnat în această lună închiderea magazinelor din City Park Mall Constanța, Mega Mall București și centrul comercial Felicia Iași.

Voici La Mode a preluat franciza pentru România a Marks & Spencer pentru 3 magazine, respectiv cele din Băneasa Shopping City, Plaza Romania și București Mall.

Pe lângă magazinele din România, Marks & Spencer închide toate cele 53 magazine aflate integral în proprietatea sa în 10 state, inclusiv 10 magazine în China și 7 în Franța, unde își va menține însă magazinele cu profil alimentar. În același timp, își va închide toate magazinele din Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Slovacia, Olanda, Belgia.