ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul înregistrează un nou eşec în încercarea de a începe lucrările la autostrada Braşov-Comarnic pentru că nu găseşte un constructor care să realizeze proiectul pe banii lui, scrie Vocea Transilvaniei.

În aceste condiţii, intră în calcul varianta începerii construcţiei cu bani de la stat. Compania de Autostrăzi a elaborat deja un raport prin care anulează construcţia prin concesiune a autostrăzii de pe Valea Prahovei. Drumul de aproximativ 60 de kilometri ar fi trebuit construit de un consorţiu format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag şi grecii de la Aktor. După un an şi jumătate de amânări, şefii de la CNDAR au luat în final o decizie în legătură cu autostrada Braşov-Comarnic.

Potrivit sursei citate, CNADNR a elaborat deja un raport prin care anulează construcţia prin concesiune a şoselei de mare viteză. Motivul: asocierea condusă de francezii de la Vinci nu a reuşit să convingă instituţiile financiare internaţionale, precum BEI şi BERD, să finanţeze proiectul. 1,8 miliarde de euro ar fi costat construcţia autostrăzii. Dacă se adăugau şi costurile de finanţare şi cele de întreţinere pentru o perioadă de aproape 26 de ani, suma ar fi crescut la 8,4 miliarde de euro.

Este a treia tentativă eşuată a statului de a găsi un constructor care să realizeze în concesiune această autostradă, după cele din 2005 şi 2010.