Din vară, statul vrea să construiască singur autostrăzi, fără concursul firmelor private. Acolo unde constructorii privați nu au respectat termenele, contractele ar putea fi reziliate și reluată munca în regie proprie. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar urma să primească bani de la buget să cumpere utilaje și să angajeze muncitori, informează Știrile TVR.

Asfaltangiii nu privesc cu ochi buni apariția unui concurent de stat și cred că lucrările vor fi efectuate la supra-preț.

Centura orașului Mihăilești din județul Giurgiu (de aproximativ 3,2 km și cu termen de finalizare expirat în 2017) este prima lucrare neterminată pe care Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să o finalizeze în regie proprie. Directorul CNAIR a anunțat că dorește rezilierea contractului cu firma privată.

Compania de drumuri ar urma să cumpere, prin finanțare de la bugetul de stat, o firmă cu utilaje pentru a lucra apoi în regie proprie, potrivit textului de Ordonanțaă de urgență pregătit de Ministerul Transporturilor.

CNAIR are în vedere atât preluarea șantierelor de autostrăzi neterminate, cât și derularea unor noi proiecte. În acest sens, administratorul a înființat de anul trecut o firmă care să preia șantierele aproape finalizate, dar blocate. Cu toate acestea, până în prezent nu a realizat lucrări mari de infrastructură din cauză că nu a avut suficiente utilaje.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews