ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din vară, statul vrea să construiască singur autostrăzi, fără concursul firmelor private. Acolo unde constructorii privați nu au respectat termenele, contractele ar putea fi reziliate și reluată munca în regie proprie. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar urma să primească bani de la buget să cumpere utilaje și să angajeze muncitori, informează Știrile TVR.

Asfaltangiii nu privesc cu ochi buni apariția unui concurent de stat și cred că lucrările vor fi efectuate la supra-preț.

Centura orașului Mihăilești din județul Giurgiu (de aproximativ 3,2 km și cu termen de finalizare expirat în 2017) este prima lucrare neterminată pe care Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să o finalizeze în regie proprie. Directorul CNAIR a anunțat că dorește rezilierea contractului cu firma privată.

Compania de drumuri ar urma să cumpere, prin finanțare de la bugetul de stat, o firmă cu utilaje pentru a lucra apoi în regie proprie, potrivit textului de Ordonanțaă de urgență pregătit de Ministerul Transporturilor.

CNAIR are în vedere atât preluarea șantierelor de autostrăzi neterminate, cât și derularea unor noi proiecte. În acest sens, administratorul a înființat de anul trecut o firmă care să preia șantierele aproape finalizate, dar blocate. Cu toate acestea, până în prezent nu a realizat lucrări mari de infrastructură din cauză că nu a avut suficiente utilaje.