ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Canadienii de la Bombardier vor să producă metrouri, trenuri și tramvaie în România, însă doar dacă va exista cerere pentru ele.

Compania vrea să afle din timp dacă statul va investi în transport. Bombardier a livrat deja o parte dintre garniturile care circulă la metroul bucureștean. Trenurile au fost asamblate la Electroputere Craiova.

La metrou ar urma să fie organizate în următorii ani cel puțin două licitații mari, potrivit digi24.ro. Cea de la magistrala din Drumul Taberei va fi cel mai probabil reluată după ce DNA a intrat pe fir. Mai e și magistrala spre aeroport, care ar trebui să fie gata până la Campionatul European de fotbal din 2020.

Poate că, la un moment dat, și CFR va organiza licitație pentru trenuri noi, iar în multe orașe, inclusiv în Capitală, regiile de transport în comun au tramvaie antice. Cei de la Bombardier spun că, dacă vor deschide o fabrică în România, vor colabora cu un producător român.