ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia este una dintre destinatiile preferate ale românilor pentru un sejur în timpul verii. Mai nou, de când s-a redeschis punctul de frontieră Makaza, la graniță între Bulgaria și Grecia, românii pot ajunge cu automobilul pe pământ elen în 6 ore.

Drumul este folosit de cei care vor să ajungă în Thassos, Samothraki sau Halkidiki, pentru alte locuri de vacanță din Grecia fiind recomandate alte drumuri, care sunt mai scurte, scrie tai-tai.net
  
Punctul de frontieră Makaza a fost închis în anul 1945, consecință a izolării blocului comunist, din care făcea parte și Bulgaria, de statele care nu erau satelite URSS. 
 
Pe GPS sau Google Maps, Makaza se găsește folosind următoarea denumire: Makaza, Lozengradtsi, Bulgaria. Drumul E 85 trece prin localitățile Ruse, Biala, Veliko Tarnovo, trecătoarea Sipka, Kazanlak, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kargiali, Momcilgra, Makaza, mai scrie tai-tai.net