ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Majorările salariale vor fi aplicate pentru 163.000 de salariați din sănătate și circa 280.000 de salariați din educație.Salarii de bază cuprinse între 4.100 lei și 5.105 lei pentru un medic primar și un medic primar dentist, între 2.036 lei și 2.535 lei pentru un farmacist, între 2.760 lei și 3.437 lei pentru un asistent medical, între 1.896 lei și 3.608 lei pentru un profesor sunt noile salarii propuse, marți, de Guvern angajaților din sănătate și educație, potrivit profit.ro. Cuantumul acestor salarii diferă în funcție de specializare, grad și vechime și este completat cu diferite sporuri. 

În ultima formă a documentului pregătit de Guvern, un profesor universitar pleacă de la un salariu de bază de 2.991 lei și ajunge la 6.935 lei, iar un asistent universitar pornește de la 2.095 lei și se oprește la 2.762 lei. Un rector va avea un salariu de bază între 7.662 lei și 8.819 lei, iar un decan va avea între 6.474 lei și 7.662 lei. O infirmieră va avea un salariu de bază între 1.365 lei și 1.718 lei, iar un brancardier va avea între 1.360 lei și 1.693 lei.
 
Proiectul pregătit de Guvern și prezentat anterior de profit.ro prevede în continuare că pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control, dar și pentru personalul auxiliar se adaugă indemnizația pentru învățământul special, prin aplicarea procentului de 15% la salariul de bază, gradația de merit, prin aplicarea procentului de 25% la salariul de bază, indemnizația pentru activitatea de dirigenție, respectiv indemnizație pentru învățători, educatoare, profesori pentru învățământul primar sau preșcolar, prin aplicarea procentului de 10% asupra valorii rezultată din însumarea salariului de bază cu indemnizația pentru învățământul special și cu gradația de merit.
 
Se adaugă și premiile premii anuale, semestriale și trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevăzut în statul de funcții, din ianuarie 2018.
 
La cuantumul salariului astfel calculat se adaugă sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu  în același cuantum cu cel stabilit pentru luna iulie 2016.
 
În sănătate sunt păstrate prevederile anunțate anterior de profit.ro, respectiv stabilirea unei creșteri suplimentare de aproximativ 10% față de restul funcțiilor a salariilor debutanților, în vederea creșterii atractivității carierei în sistemul public de sănătate, stabilirea cuantumului salariului lunar brut/soldei brute lunare luat/luate în calcul la stabilirea bursei de rezidențiat  la nivelul de 4.749 lei și premiile anuale, semestriale și trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevăzut în statul de funcții, din ianuarie 2017.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews