ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși prețul unei locuințe scoase la licitație este tentant, trebuie să știți că achiziționarea unei astfel de case are avantaje și dezavantaje.

Casele pe care le găsim la licitație au de cele mai multe ori un preț sub nivelul pieței. Dar încheierea unei astfel de tranzacții vine cu unele inconveniente.

De exemplu, anunțurile de proprietăți executate silit sunt mai greu de găsit, nu apar la ofertele obișnuite de vânzare. Pentru a afla datele despre o locuință, ar trebui consultate site-urile băncilor, site-ul ANAF sau birourile executorilor judecătorești. Există și consultanță specializată în domeniu. Nu e de neglijat birocrația în achiziția unei astfel de case.

Un alt dezavantaj: imobilele executate silit nu pot fi, de regulă, vizionate. Mai mult, există posibilitatea apariției unui conflict cu fostul proprietar, dacă acesta refuză să părăsească locuința. Problemele se pot soluționa amiabil sau în instanță, potrivit digi24.ro.