Liderul mondial de pe piaţa berii, grupul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev. va cumpăra rivalul său principal, compania britanică SABMiller, pentru 96 miliarde de euro, aceasta urmând să fie una din cele mai mari achiziţii încheiate vreodată, transmite AFP, citată de cotidianul.ro.

Britanicii au explicat că boardul a ajuns la un acord cu boardul AB InBev în virtutea căruia acesta din urma va plăti 44 de lire sterline în numerar pentru fiecare acţiune SABMiller, ceea ce evaluează SABMiller la 71,2 miliarde de lire sterline (96 miliarde de euro).
 
Totodată, AB InBev a acceptat să plătească către SABMiller o sumă de trei miliarde de dolari în cazul în care tranzacţia nu reuşeşte să obţină aprobarea organismelor de reglementare sau dacă acţionarii AB InBev nu o vor aproba. În urma acestei preluări, Annheuser-Busch InBev va deveni un gigant cu o valoare de 280 de miliarde de dolari şi care va controla o treime din piaţa mondială a berii.
 
SABMiller plc. deţine pe piaţa românească compania Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari producători autohtoni de bere. Brandurile pe care SABMiller le are aici sunt Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews