ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este printre țările care se pot mândri cu un relief variat, natura fiind extrem de generoasă, creând și modelând în timp adevărate opere de artă. Unele dintre aceste locuri sunt cunoscute și accesibile turiștilor, altele sunt mai puțin faimoase.  
  
Site-ul Tai-Tai.net a realizat un top al celor șapte minuni naturale ale României. Cu siguranță că pe această listă ar intra oricând și alte obiective. Dacă până acum nu le-ai văzut, ar fi bine să le pui pe lista de priorități. 

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, unul dintre cele trei (unele surse spun că ar fi patru) din lume și al doilea ca mărime din Europa, aflat în circuitul rutier până în vara lui 2011, are 30 de metri lungime, 13 metri lățime, 22 metri înălțime și 9 metri grosime, fiind singurul pod natural din România. Podul este inclus în categoria monumentelor naturale foarte rare. Până în anul 2011, podul făcea parte din DJ 670, drum care leagă Baia de Aramă de Drobeta Turnu Severin, dar autoritățile au luat decizia de a proteja această minunăție a naturii după problemele mari din 2009, și au reușit să devieze traseul pe o rută ocolitoare nou construită, iar pe pod să se circule doar cu bicicleta. De o parte și de altă a Podului lui Dumnezeu se află lacurile carstice Zatonul Mare și Zatonul Mic. 

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI