ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După trei ani de lucrări, Cetatea Deva se va redeschide pentru turiști de la 1 aprilie, vizitatorii urmând să aibă la dispoziție mai multe trasee pe care le vor putea parcurge la pas, durata unui tur complet al monumentului fiind de cel puțin două ore.

Autoritățile locale au organizat, joi, o prezentare a lucrărilor de reabilitare efectuate pe parcursul ultimilor trei ani, perioadă în care accesul pe Cetatea Deva a fost limitat la o simplă zonă de belvedere.

"Dacă anul trecut am avut circa 130.000 de turiști, eu vă asigur că în acest an numărul acestora va ajunge la 300.000. Acest monument istoric freamătă de legende, de povești, iar acestea trebuie puse în valoare", a declarat penrtru Agerpres primarul orașului Deva, Petru Mărginean.

În Cetate vor putea fi organizate expoziții în Camera Bastionului, Camera Artileriștilor sau la porțile de intrare.

Autoritățile locale speră ca, de anul viitor, să poată începe o serie de lucrări de reabilitare și în incinta 1 a cetății, care nu a fost cuprinsă în proiectul inițial, finanțat de Uniunea Europeană.

Lucrările de reabilitare a Cetății Deva au costat 38,42 milioane lei, din care 21,96 milioane lei au fost asigurați din Fondul European de Dezvoltare Regională, 3,35 milioane lei au venit de la bugetul de stat, iar Primăria Deva a contribuit cu o cofinanțare de 516.844 lei.