Comisia Europeană a aprobat fazarea a șapte proiecte de infrastructură din România

Comisia Europeană a aprobat fazarea a șapte proiecte de infrastructură din România, pentru utilizarea a 502 milioane euro din fonduri europene din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) și Fondul de coeziune.
Pentru perioada 2007-2013, Comisia Europeană a aprobat fazarea a 30 din cele 123 de proiecte de transport, dar au avertizat, în vara acestui an, asupra faptului că autoritățile din România nu au reușit să trimită la Bruxelles toate documentele necesare pentru a putea primi bani europeni.
Decizia de fazare se poate lua în cazul unui proiect de mare valoare, precum cele din infrastructură. Programul este împărțit în două faze, prima finanțată din exercițiul bugetar 2007-2013, iar a doua din bugetul 2014-2020.
Comisarul european Corina Crețu a subliniat că, prin aceste decizii de eșalonare, România are mai multe șanse să utilizeze fondurile europene alocate și neutilizate de 502 milioane euro, din care 147 de milioane de euro pentru infrastructura de transport și 355 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură de apă și apă uzată.
Printre proiectele de infrastructură de transport avute în vedere sunt Drumul Național 73 (DN73), lung de 133 de kilometri, care face legătura între Piteși și Brașov, unde lucrările de reabilitare întârzie de mai mulți ani, iar numărul accidentelor este ridicat.
Un alt proiect avut în vedere este autostrada Sebeș-Turda (A10), lungă de 70 kilometri, care va face legătura între autostrăzile A1 (tronsonul Orăștie–Sibiu) și A3 (tronsonul Gilău-Câmpia Turzii).
Pe lista priorităților se află și reabilitarea drumului național 76 (DN76), lung de 184 de kilometri, care face legătura între Deva și Oradea.
Alte patru proiecte aprobate vizează extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în județele Brașov, Hunedoara, Olt și Tulcea.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Nicușor Dan a semnat pentru defrișarea unui parc din inima Capitalei. Au fost răpuși de drujbe zeci de copaci

Teren intravilan de 3500 de metri aproape de malul lacului Buftea, în satul Mănăstirea, comuna Crevedia, la preț de apartament - Un loc ideal de mutat la casă pentru tine sau pentru mai mulți prieteni cât și o oportunitate de afaceri. VÂNZARE DIRECTĂ

Care sancțiuni? Rubla rusească a ajuns cea mai performantă monedă din lume, depășind dolarul, coroana suedeză, francul elvețian și aurul
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Economie
Locații: România
Subiecte: Fonduri europene România
Organizații: Comisia Europeana
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)